Hieronder vindt u een aantal ervaringen van mijn patiënten. Om privacy redenen zijn de namen weggelaten of onherkenbaar gemaakt.


Ons zoontje heeft koemelkallergie en zijn darmen waren al maanden van streek. Medisch was er geen andere verklaring en ook niet zo veel aan te doen verder. Daarnaast was hij in z’n gedrag erg onrustig en druk en sliep hij slecht. Uiteindelijk de keuze gemaakt om het met alternatieve middelen te gaan doen en zo kwamen we bij Idalina terecht. Ze nam uitgebreid de tijd en zocht zorgvuldig uit welke middelen het beste zouden werken voor hem. Toen we thuis begonnen met de middelen merkten we vrij snel een positief resultaat. Hij heeft geen diarree meer, slaapt goed en is rustiger.
Ikzelf ben na de zwangerschap van onze jongste ook naar Idalina gegaan voor m’n bekkenklachten en voor het emotionele stukje waar ik ook erg veel moeite  had om alles te verwerken en wisselende stemmingen had. Hier nam Idalina ook weer uitgebreid de tijd om aan te horen waar ik mee zat en om te testen welke middelen en vitaminen mij zouden gaan helpen. Dit was ook na korte tijd met een zeer positief resultaat. Ik voel mij nu weer stabiel en fit.

Groetjes E


6 dagen na het eerste consult…

Er worden grote stappen gemaakt wat betreft het slapen van J.!

J. net 1 jaar, en vanaf dat hij 3 maanden was niet meer zelf in slaap gevallen in zijn bedje, is toen veel ziek geweest, had het veel benauwd, hapte zo nu en dan naar adem, heel beangstigend… Meerdere huisarts en ziekenhuisbezoekjes, antibioticakuren en verschillende pufjes verder…

J. sliep vaak al tijdens de borstvoeding die hij kreeg voor hij ging slapen, en zo legde ik hem slapend in zijn bedje. Maar hoe ouder hij werd, hoe langer het duurde voor hij in slaap viel, ook had hij veel onrust, sloeg zichzelf en om zich heen, en zo begonnen de hele lange avonden. En als hij dan sliep, was het meestal maar een half uurtje en was hij weer wakker, dan legde ik hem bij mij in bed en ging er naast liggen, soms sliep hij dan verder andere keren was hij nog uren wakker, om s nachts ook altijd nog een aantal keer wakker te zijn.

Omdat ik nog een zoon van 11 heb, die ook zijn aandacht nodig heeft en een man die vaak 5 a 6 weken van huis is, was ik ten einde raad. J. 2 avonden laten huilen (er wel steeds naar toe) omdat zo veel mensen zeggen, laat hem toch huilen!
Dit eigenlijk zo tegen mijn gevoel, en na 2 avonden gezegd, dit doen we niet meer! J. werd zo angstig en dat kan toch de bedoeling niet zijn. Om hulp gevraagd op een facebookpagina van moeders die rond dezelfde tijd bevallen zijn. Allerlei tips, waaronder naar een homeopaat…

En dus 6 dagen na het consult…

Vanaf maandagmiddag begonnen met hem wakker in zijn bedje te leggen, en hem steeds weer neerleggen als hij wilde gaan staan, heb zeker 1,5 uur bij zijn bedje gestaan voor hij sliep, s avonds was het maar 20 minuten en huilde hij niet eens. Nu ligt hij weer te slapen, en is het de 5de keer op deze manier, nu probeer ik het om in een stoel naast zijn bedje te zitten tot hij slaapt, in plaats van naast zijn bedje te staan en over zijn ruggetje te wrijven, kwam weer wat meer staan nu, maar ook dit accepteert hij, en ligt tussendoor het komen staan rustig in zijn bedje. Gister bij de opvang sliep hij al na 10 minuutjes.

Dit had ik vorige week nooit kunnen denken en durven dromen dat er in korte tijd zulke veranderingen al zouden zijn! Dit is zo fijn!

Maandagavond sliep hij een dikke 1,5 uur in zijn bedje gisteravond was het zelfs al 2,5 uur. Dit na al heel lang maar een half uurtje, hoogstens 3 kwartier. Wat een verschil!!!

Hij is nog wel wat verkouden, maar het hoesten is sterk verminderd.

We merken deze week zo duidelijk op, dat er weer rust komt in ons gezin!


Als gezin zijn we zo’n 6 jaar geleden in aanraking gekomen met klassieke homeopathie die wij als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg gebruiken. Door het toenmalig stoppen van onze eigen homeopaat zijn we bij Idalina terecht gekomen. Haar manier van werken door zowel de klacht als de oorzaak te behandelen spreekt ons erg aan en helpt ons ook! Idalina komt voor ons over als betrokken, deskundig, vertrouwd en neemt echt de tijd voor je.


Ons hele gezin maakt gebruik van homeopathie via de praktijk van Idalina. Idalina vind ik een warme betrokken en kundige vrouw die altijd probeert voor je klaar te staan. Ze neemt ruim de tijd voor je. Ik beveel haar van harte aan voor zowel kinderen als volwassenen die geloven/weten dat subtiele energie goede resultaten kan opleveren. Haar sterke toevoeging om met de Bicom de homeopathische middelen te kunnen uittesten of deze in resonantie zijn met de persoon en klacht waar het om gaat, vind ik haar onderscheidend vermogen van andere homeopaten die deze mogelijkheid niet hebben. Daardoor is niet alleen haar kennis doorslaggevend, maar wordt ook de kracht van resonantie meegenomen.

We zijn begonnen met onze dochter van bijna 2 jaar met een acute bronchitis. We zouden de volgende dag op vakantie gaan en onze dochter had bijna 40 graden koorts. We kregen meerdere middelen, met een bredere werking waarin ook problematiek uit het verleden wordt aangepakt. Met ook een antibioticakuur als back-up via de huisarts, zijn we op vakantie gegaan. Onze dochter sliep veel en binnen een paar dagen was ze opgeknapt waarin het elke dag beter ging. Antibioticakuur niet nodig gehad. De nacht na de middelen was wel even heftig (mijn fout dat ik ze nog in de avond heb gegeven, moest eigenlijk in de ochtend), want ze kreeg de hele nacht refluxaanvallen die ze ook in haar babytijd heeft gehad. Daarna niet meer gehad en slaapt ze rustiger dan ooit. In de vakantie sliep ze uit tot wel half 9 a 9 uur (was nog nooit voorgekomen) en sinds daarna altijd goed geslapen. Dus zowel erg tevreden bij acute klacht als klacht die langer aanwezig was (onrustig slapen). Daarna zijn we nog een keer geweest voor een rood oor i.c.m. de hand, mond en voet kinderziekte. Dit ging de volgende dag direct in reces na het innemen v.d. middelen. Het rode oor was na 1 nacht weg en de vlekjes werden niet erger en waren na ruim een week helemaal weg.

Vervolgens ben ik voor mijzelf gegaan voor meerdere klachten. Ik had bekkenklachten na mijn 1ste bevalling. Bij mijn 2e zwangerschap bij normaal lopen begon dit ook vervelend te worden (ervoor was het alleen bij hardlopen e.d.). 2 Dagen de middelen gebruikt en ik voelde de klachten nauwelijks meer en liep weer als een trein. Ik was al maanden hiervoor bij de fysio en binnen no time had ik er geen last meer van. Ik zal later ervaren hoe het is bij intensief sporten. Daarnaast ben ik iemand die maar doorgaat. Hiervoor ben ik ook behandeld waardoor het vroege wakker worden even beter ging, maar later toch weer last van. Dat is wat hardnekkiger om aan te pakken (wat in het aard van het beestje zit 😉) en moet ik denk ik toch echt zelf oplossen. Maar de problematiek eronder heeft ze wel inzichtelijk gemaakt en dat ik deze energie ook aan mijn kinderen mogelijk heb doorgegeven tijdens de zwangerschap wat voor een mate van onrust heeft gezorgd.

Mijn partner is ook meerdere malen geweest voor zijn eczeem. Dit is bij hem een hardnekkige klacht om aan te pakken. Eerst een enorme uitbarsting na de eerste set middelen, vervolgens bij de volgende set middelen trok het snel weg. Wij blij. Maar nu komt het weer terug (ook heel erg druk op de zaak), dus we gaan nog even door met behandelen. Wetende dat je processen ook de tijd moet geven en samen moet blijven zoeken naar dat wat (deels) werkt. Veel mensen gaan voor de ”quick win”, maar mijn inziens is dat niet reëel. Het is ervaren, kijken, bijschaven etc. en in constante beweging. Met de ene keer blijvende goede resultaten en de andere keer kleinere verbeteringen.

Als laatste is mijn pasgeboren dochter geweest voor (verborgen) reflux. Middelen gekregen. Wat ik merk is dat ze hierdoor rustiger slaapt in de nacht. Onze vorige dochter was de eerste 8 maanden een drama met slapen. Elke 1,5 uur werd ik uit mijn slaap gehaald en na 3 uur in de nacht was het helemaal klaar en sliep ze alleen nog op mij. Tot half 4 a 5 uur slaapt onze jongste dochter nu in 1 x door, dat is al erg fijn vergeleken met onze oudste dochter. De reflux is er nog wel, maar wel goed te doen. Overdag slaapt ze alleen nog maar rechtop in de draagzak of bij ons in de armen, omdat ze anders wakker wordt van de reflux en mogelijk de geborgenheid mist. Mogelijk kunnen we hier nog verder naar gaan kijken.

Wij zullen altijd Idalina raadplegen bij onze gezondheidsklachten naast eventuele andere maatregelen indien nodig (huisarts, voeding e.d.). Ik geloof dat ziekte een verstoring kan zijn van de energetische informatie die hij of zij krijgt. Indien deze informatie niet correct is, kan deze tot verstoring en dus ziekte lijden. Er moet dus de juiste informatie aangeboden worden, zodat het lichaam weer kan herstellen. Dit kan met homeopathie. Uiteraard geldt dit niet voor elke gezondheidsklacht en is de mate van effect afhankelijk van de mate van verstoring en de bron van deze verstoring.