Eigenlijk is het lichaam een fantastisch meesterwerk. Het bouwt, onderhoudt, repareert en vernieuwt zichzelf. Maar hiervoor heeft het lichaam echter wel vitale voedingsstoffen nodig. Als deze voedingsstoffen niet voldoende aanwezig zijn, kunnen zich allerhande aandoeningen voordoen.

Echter onze voeding is de laatste vijftig jaar drastisch veranderd. De voedingsmiddelen industrie heeft tal van stoffen toegevoegd aan onze voeding. Denk hierbij aan middelen om de voeding langer houdbaar te laten zijn of middelen die zijn toegevoegd zoals kleur- en smaakstoffen om de consumptie ervan aantrekkelijker te maken. Daarnaast hebben de nieuwe landbouwmethoden en het gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest ertoe geleid dat onze voeding minder voedingsstoffen bevat. Tegelijkertijd vraagt ons hectische leven juist om meer voedingsstoffen dan vroeger.

Uit onderzoek is dan ook gebleken dat een tekort aan specifieke voedingsstoffen een rol speelt in het ontstaan van een grote diversiteit van chronische aandoeningen. Wanneer hormonen en andere stoffen in je lichaam niet meer voldoende aangemaakt c.q. niet tijdig afgebroken worden, ontstaan er problemen met als gevolg dat organen hun functies niet meer naar behoren kunnen uitvoeren, de darmflora wordt aangetast, of het immuunsysteem anders gaat functioneren. Dit kan vervolgens weer de oorzaak zijn van het ontstaan van aandoeningen zoals: diabetes type II, prikkelbaar darmsyndroom, metabool syndroom, overgewicht, chronische obstipatie of diarree, botontkalking, candida.

Orthomoleculaire therapie behandelt aandoeningen door het lichaam te voorzien van de juiste(ortho) concentraties aan voedingsstoffen (moleculaire stoffen). Oftewel het juiste molecuul/voedingsstof op de juiste plek in het systeem. De therapie bestaat uit adviezen op het gebied van voeding, beweging en leefstijl. Indien nodig adviseer ik u om uw voeding aan te vullen met voedingssupplementen als vitaminen, mineralen, spoorelementen, aminozuren en zo kunt u met relatief eenvoudige aanpassingen in uwe voedings- en leefpatroon, het zelf genezend vermogen van uw lichaam stimuleren. Daarbij komt dat een goed voedings- en leefpatroon preventief werkt tegen allerlei Westerse aandoeningen als diabetes type II, hart- en vaatziekten, kanker en reuma.

Mijn visie is dan ook dat een Orthomoleculaire behandelwijze een integraal onderdeel is van de Homeopathische behandelwijze c.q. benadering. Door het gebruik van de Orthomoleculaire therapie  in combinatie met Klassiek homeopathie kunnen veel ziekteprocessen positief worden bestreden en het afweermechanisme van ons lichaam worden versterkt.

Het bovenstaande is dan ook de reden dat ik mezelf op het gebied van Orthomoleculaire therapie heb bekwaamd en het dus kan inzetten indien dat nodig en/of wenselijk is.