Wie kan er terecht bij een klassiek homeopaat?
Het antwoord is eenvoudig op deze vraag. Namelijk iedereen kan bij de klassiek homeopaat terecht.
Van baby’s, tot pubers, tot tieners, tot jong volwassenen en volwassenen. Iedereen is welkom.
Voor de kinderen in het bijzonder heb ik een hoofdstukje opgenomen over wat homeopathie voor uw kind kan betekenen.

Voor welke klachten kunt u terecht bij een klassiek homeopaat?
U kunt met elke klacht terecht bij een klassiek homeopaat. Niet alleen voor acute klachten met een snel verloop, maar ook voor chronische aandoeningen. Niet alleen voor lichamelijke klachten, maar ook voor emotionele en/of psychische problemen. Dus ook als u het gevoel heeft ‘niet lekker in uw vel’ te zitten.

Homeopathie kan over het algemeen succesvol worden toegepast, zolang de ziekte of de klachten nog in een omkeerbaar stadium zijn. Wanneer er nog geen onomkeerbare weefselbeschadiging heeft plaats gevonden. Bij vergevorderde weefselbeschadiging wordt het moeilijker. Bijvoorbeeld bij misvormingen aan de gewrichten, opgelopen door zware reumatische klachten, is het weefsel meestal blijvend beschadigd. De mogelijkheden bij onomkeerbare ziekten zijn beperkter naarmate het ziekteproces verder is voortgeschreden. Wel kan homeopathie dan worden ingezet om de pijnklachten te verzachten of het ziekmakende proces te stoppen maar het kan de vergroeiingen niet ongedaan maken.

Enkele voorbeelden van klachten waarmee u bij een klassiek homeopaat terecht kunt zijn:
Acute klachten, klachten van psychische aard, chronische kwalen en klachten rondom bijvoorbeeld de zwangerschap en de bevalling.
Acute klachten kunnen vaak snel verdwijnen na het ondergaan van een homeopathische behandeling, chronische aandoeningen vergen in de regel meer tijd.