Uw kind heeft wat… en wat nu?
Ieder kind heeft wel eens wat. Uw kind kan steeds verkouden zijn, oorpijn hebben, buikpijn of hoofdpijn als het uit school komt, moe zijn of intense jeuk hebben. Het kan iets acuuts zijn maar ook iets wat al heel lang speelt.

Kinderen komen met veel situaties in aanraking, waardoor ze uit evenwicht kunnen raken. Gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld een scheiding, verhuizing of een nieuwe school kunnen erg ingrijpend zijn. Ook worden kinderen regelmatig blootgesteld aan ziektekiemen zoals bacteriën en virussen. Afhankelijk van hun eigen weerstand kunnen deze chronische, terugkerende klachtenpatronen veroorzaken. Als ouder wil je dan graag wat doen. Maar wat is in zo’n situatie nu echt de beste aanpak voor uw kind?

Een totaalaanpak
Homeopathie is een geneeswijze die op een milde, snelle manier de klachten van uw kind kan verhelpen. Homeopathie versterkt de lichaamseigen geneeskracht zonder vervelende bijwerkingen. Tijdens de behandeling staat uw kind centraal. Niet alleen waar uw kind last van heeft is belangrijk, maar ook hoe het een en ander ontstaan is en hoe het één invloed kan hebben op het ander. De balans kan immers door veel dingen verstoord raken.  Dit wordt allemaal meegenomen in de keuze van het juiste geneesmiddel voor uw kind. Zij reageren vaak heel snel en goed op homeopathische middelen. Ze knappen weer op, raken weer in balans, krijgen meer weerstand, worden rustiger en gaan zich beter ontwikkelenZo kan het zijn dat niet alleen het eczeem verdwijnt, maar dat uw kind ook rustiger wordt en beter gaat slapen, of dat het niet alleen minder benauwd wordt, maar ook beter gaat eten en meer energie krijgt.

Enkele voorbeelden van klachten bij kinderen die goed reageren op een homeopathische behandeling:
Koemelkallergie (en andere allergieën), darmproblemen, terugkerende keel- neus- en oorklachten, astma, bronchitis, slaapproblemen, hoofdpijn en/of buikpijn bij schoolgaande kinderen, migraine, blijvende klachten na inentingen.

Daarnaast- en dat is misschien wel het meest bijzondere van de klassieke homeopathie – is er een gunstige invloed op veel emotionele en gedragsproblemen zoals o.a.:
huilbaby’s, driftbuien, hyperactiviteit, aandacht storingen, angsten voor bijvoorbeeld honden, het donker, onweer, nachtelijke angsten, kind dat ’s nachts in paniek wakker wordt, maar voor de ouders onbereikbaar en niet te troosten is, onzekerheid en faalangst.