Wat is Bioresonantie
Bioresonantie betekent letterlijk het trillen en met elkaar resoneren van alles wat leeft. Denk bijvoorbeeld aan uw stem, die werkt doordat uw stembanden resoneren of uw gehoor dat ook werkt op basis van trilling van uw trommelvlies. Alle onderdelen van het menselijk lichaam zijn opgebouwd uit moleculen. Elk molecuul heeft weer zijn eigen atomen en elk atoom heeft een eigen elektromagnetisch veld. Zo hebben alle elementen waaruit een mens is opgebouwd weer hun eigen moleculaire samenstelling. De elektrische lading van die verschillende atomen in een molecuul bij elkaar, geeft ieder molecuul zijn eigen trilling. In een gezond lichaam functioneert de informatie uitwisseling door middel van trillingen tussen de cellen ongehinderd en kan iedere cel en elk
lichaamsdeel zijn functie(s) uitvoeren.

Wat gebeurt er als de communicatie tussen cellen verstoord is
Als de normale communicatie tussen de cellen verstoord is, wordt vanzelfsprekend ook het functioneren van de cellen gehinderd.  Oorzaken van verstoringen kunnen liggen in ziekteverwekkers  als bijvoorbeeld virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Maar ook chemische stoffen kunnen zich ophopen in ons lichaam en onze vitaliteit ondermijnen. Als ons lichaam onvoldoende in staat is zich te ontdoen van deze belastingen ontstaan er ziektesymptomen zoals bijvoorbeeld allergieën, vermoeidheid, pijnen enz. De ziektesymptomen openbaren zich vaak daar, waar door erfelijkheid al een zwakke plek aanwezig is.

Belastingen individueel en nauwkeurig vaststellen met Bioresonantie
De mens bestaat voor 65% uit water. Deze lichaamsvloeistof dient niet alleen als transportmiddel voor voedingsstoffen, maar ook als depot voor afvalstoffen die uitgescheiden moeten worden, via de lever, nieren en darmen. Hier schiet de bioresonantie ons te hulp, omdat deze organen positief gestimuleerd moeten worden om deze overtollige afvalstoffen uit te kunnen scheiden. Zo kan in veel gevallen uitgezocht worden welke belastingen aanwezig zijn en welke daarvan de grootste storende factor zijn. Vaak betreft het combinaties van bijvoorbeeld bacteriën, virussen, parasieten, elektrosmog, medicamenten, kleur- en smaakstoffen en tandmaterialen als bv amalgaam.

Homeopathie met ondersteuning van Bioresonantie therapie met de Bicom Optima
Als  homeopaat gebruik ik de Bicom ter ondersteuning van het vaststellen van de verstoringen en belastingen in het lichaam die aan de basis van uw klacht dan wel ziektebeeld liggen. Op basis van dit verkregen beeld ga ik op zoek naar het op dat moment juiste homeopathische middel waarbij ik de Bicom gebruik om dit uit te testen. Indien nodig ik test ik daarnaast uit of er voedings- supplementen nodig zijn.
Een uitgebreide uitleg over Bicom Bioresonantietherapie kunt u vinden op http://www.fitronics.nl.